Spring til indhold

Natur- og Miljøprisen

Hvert år uddeler Miljørådet en Natur- og Miljøpris.

Natur- og Miljøprisen udtrykker Kommunalbestyrelsens ønske om at vise sin anerkendelse af borgere, samarbejder, foreninger, organisationer eller erhverv, der gennem deres virke gør en særlig indsats for at gøre kommunen grønnere.

Billedet er fra uddelingen i 2020. Fra venstre Borgmester Mikael Smed (S), Vice-borgmester og formand for Miljørådet Else-Marie Langballe Sørensen (SF), Kåre Fog, Per Stadel Nielsen og Jørn Bittcher. Fotograf Mads Brinck Lillelund

2021

Niels Peter Andreasen modtog prisen for i årevis at have indsamlet viden om ynglende vandrefalke på især Møns Klint. For hans store viden om fugle generelt, og specifikke fugletællinger på bl.a. Nyord og i jordbassinerne i Stege, og ikke mindst hans kunstneriske evner, hvor naturen formidles gennem bøger og malerier.

2020

Prismodtagerne var Per Stadel Nielsen og Jørn Bittcher for deres bevaringsarbejde med den sortplettede blåfugl på Møn samt Kåre Fog for hans store og mangeårige arbejde med at bevare løvfrøen i Sydsjælland.

2019

Prisen gik til Knudsskov Græsningsforening, Rosenfeldt Gods og Danmarks Naturfredningsforening for samarbejdet omkring naturplejen på Knudshoved Odde.

2018

Den første pris gik til Ivan Ingemansen, der arbejder utrætteligt med formidling, bevaring og forbedring af naturen og miljøet i Vordingborg Kommune.